تور تالاب اشک - شهر ری  |  18 بهمن 1392


دیدنی ها و فعالیت های سفر

جاذبه ها: تالاب اشک، چشمه علی، باروی شهر ری، آتشکده ری، برج طغرل، برج نقاره خانه، زندان هارون، دژ رشکان
   
نوع فعالیت: پیاده روی سبک
 

خدمات

وسیله نقلیه: اتوبوس توریستی
   
وعده های غذایی: ناهار (گرم)، میان وعده
   
سایر: لیدر، راهنمای محلی، بیمه، تمامی ورودیه ها
   
لوازم مورد نیاز: کارت شناسایی، دارو و لوازم بهداشتی شخصی، کلاه و عینک آفتابی، کرم ضد آفتاب، لیوان، قمقمه آب (پر شده)، فلاسک چای انفرادی (پر شده)
 

زمان و مکان حرکت

تاریخ حرکت: 1392/11/18     ساعت 09:00
   
زمان ورود به تهران: 1392/11/18     ساعت 18:00
   
محل حرکت: خیابان کارگر شمالی، بعد از خیابان شانزدهم، روبروی مسجدالنبی
لطفا حداقل 15 دقیقه قبل از حرکت در محل قرار حضور یابید
 

هزینه تور

بزرگسال: 42000 تومان  

بدون ناهار: 30000 تومان        

کودک 2 تا 6 سال (با جا در وسیله نقلیه + بدون پذیرایی) 15000 تومان
   
کودک 2 تا 6 سال (بدون جا در وسیله نقلیه + با پذیرایی) 20000 تومان
 

خرید تور


لطفا قبل از خرید تور٬ جهت هماهنگی با شرکت تماس حاصل نمایید:
 

84741614 - 88339438 - 88631866 - 88639497

1. خرید آنلاین تور

بهترین روش ثبت نام، خرید آنلاین تور است. شما می توانید پس از عضویت در سایت گروه تورهای تابان، با کارتهای عضو شتاب و داشتن رمز دوم کارت، به سادگی تور مورد نظر خود را از هر جایی که به اینترنت دسترسی دارید خریداری نمایید.

 


 

2. ثبت نام غیر حضوری با واریز وجه به کارت یا حساب بانکی

در این روش شما می توانید از طریق اینترنت بانک، مراجعه به دستگاههای خود پرداز بانک ها و یا شعبات بانک، وجه تور را به حسابهای ذیل واریز فرمایید و سپس با بخش فروش شرکت تماس گرفته و 4 شماره آخر کارت خود و شماره پی گیری تراکنش یا شماره فیش واریزی را اعلام فرمایید.

کارت بانک ملت: به نام شرکت نوآوران تابان زمین  6104337770070835

حساب بانک ملت: به نام شرکت نوآوران تابان زمین  1786111573

شماره شبا بین بانکی: 
IR180120020000001786111573

قوانین و شرایط عمومی سفرهای ایرانگردی گروه تورهای تابان که به تصویب سازمان میراث فرهنگی و گردشگری رسیده است حاکم بر کلیه سفرهای ایرانگردی این شرکت می باشد. خواهشمند است قبل از ثبت نام آن را مطالعه فرمایید. لطفا برای مطالعه اینجا کلیک کنید.
 

 

درباره شهر ری

چشمه علی یک از نقاط باستانی، دیدنی  و تفریحی شهرری به شمار می‌رود که در جنوب تهران و شمال شهرری ، منطقه ۲۰ شهرداری تهران قرار دارد. این چشمه در همسایگی ابن بابویه ، برج طغرل ، دژ رشکان و در زیر باروی ری واقع شده است.

چشمه علی

قدمت چشمه‌علی به حدود ۸۰۰۰ سال پیش بر میگردد، زمانی که نخستین اجتماع در کنار چشمهای دایمی واقع بربالای تپه‌ای گرد آمدند.

نخستین نشانه‌های تمدن در چشمه علی، که شامل تپه باستانی، برج و باروهای قدیمی ری و چشمه زیرزمینی است، مربوط به تولید سفالینه‌هایسرخ رنگ با نقشهای سیاه یا قهوه‌ای سیر و تصاویری که بر آن نقش شده می‌باشد.
در کنار چشمه، تپهای است که در کاوش سالهای ۱۳۱۳ تا ۱۳۱۵ خ به رهبری اریک اشمیت که برای موزه هنرهای زیبای بوستون و فیلادلفیا در آمریکا انجام شد، از آن آثاری به دست آمده است‌. اریک اشمیت بیشتر از شش صد متر مربع از محوطه چشمهعلى را طى سه فصل متوالى بین سالهاى ۱۳۱۳ تا ۱۳۱۵ خ كاوید قدیمیترین شواهد موجود در این منطقه که به اوایل هزاره چهارم قبل از میلاد بر میگردد. نتیجه آن كشف سه دوره مهم فرهنگى، شامل لایهها و آثار دورههایاسلامى، اشكانى و پیش از تاریخ بود. هزاران قطعه از اشیایى كه اشمیت در چشمهعلى یافته بود، امروزه در موزهها و دانشگاههاى آمریكا و بخش كوچكى از آنها نیز در موزه ایران‌باستان نگهدارى می‌شود.

این چشمه از چندین لحاظ اهمیت دارد. هم به دلیل تبدیل شدن آن به منطقهای تفریحی و ایجاد پارک و فضای سبز در کنار آن و هم به دلیل وجود چند اثر باستانی در نزدیکی آن. دیوار قدیمی شهر ری با نام باروی ری دقیقا در بالای چشمه قرار داشته و کتیبهفتحعلی شاهقاجار نیز بر دیواره این چشمه حک شده‌است.

برج طغرل

برج طغرل

برج طغرل در شرق آرامگاه ابن بابویه در شهر ری واقع شده‌است و از آثار به جا مانده از دورهٔ سلجوقیان می‌باشد. ارتفاع برج حدود ۲۰ متر میباشد (بدون احتساب گنبد مخروطی شکلی که امروزه اثری از آن نمانده) به عقیدهٔ برخی از کارشناسان این برج شبیه عقربههای ساعت بوده و میتوان از روی تابش آفتاب بر روی کنگرههای آن زمان را تشخیص داد.

چالش و اختلافات فراوانی میان کارشناسان و مورخان دربارهٔ شخصیت مدفون در این بنا وجود دارد. عدهای آن را آرامگاه طغرل بیک سلجوقی میدانند. عدهای دیگر از نویسندگان این مکان را محل دفن خلیل سلطان از فرزندان تیمور لنگ و همسر او شادالملک در قرن پانزدهم می‌دانند.

آرامگاه بی‌بی‌شهربانو

بی بی شهربانو نام آرامگاهی است در شهر ری. طبق کتیبه موجود در آن و باور مردم مقبره شهربانو همسر امام سوم شیعیان حسین بن علی و مادر امام چهارم شیعیان سجاد است.

آرامگاه بی بی شهربانو
 

به عقیده برخی از کارشناسان به دلایلی همچون قرارگرفتن زیارتگاه بر فراز کوه، نزدیکی به چشمه، ویژگیهای معماری سنگی، اختصاص زیارت آن به زنان در برخی دورهها، کاربرد واژه بانو و شهربانو برای ایزدبانو یا آناهید و تشابه افسانه بی‌بی شهربانو با داستان زیارتگاه زرتشتی «بانوی پارس» در یزد، این بنا در اصل از نیایشگاه‌های آناهید، الهه آبها و باروری و از پرستشگاه‌های زرتشتیان پیش از اسلام بوده‌است

این مجموعه محوطه‌ای است مستطیل شکل (شمالی-جنوبی)، به طول ۳۳متر و عرض ۲۲ متر که با دیواری سنگی متعلق به سدهٔ چهارم (بوییان و سلجوقی) محصور گردیده و از شمال به کوهستان محدود میشود. در بخش جنوبی آن چند بنای محکم سنگی با پوشش گنبدی از سنگ و آجر وجود دارد. محوطه اصلی با احداث دیوارهای جدید، رواقها، اتاقها، راهرو و غیره در دورههای گوناگون به دو قسمت (صحن) تقسیم شدهاست.

بنای اصلی بقعه از سنگ و گچ ساخته شده و تاقهای آن آجری است. از سبک و وضع بنا برمی آید که هسته اصلی آن در دوره ساسانی ساخته شده باشد و در سدهٔ چهارم (عهد آل بویه) از آن برای آرامگاه استفاده شده و قسمتهایی به آن افزودهاند. این بقعه مشتمل بر حرم کوچک چهارگوشی است با ابعادی در حدود ۲۵ر۳متر. مدخل اصلی حرم رو به مشرق و دارای سردری است متعلق به روزگار صفوی، اما گنبد کاشیکاری و برخی گچبریها و تزیینات آن از آثار دوره قاجار است.

جلو سر در، دهلیزی قرار دارد که در گذشته به صورت ایوانی بوده و بخشی از حیاط اندرون بقعه به شمار میآمدهاست. در جنوب همین دهلیز بنای مربع سنگی استواری با ابعاد ۸ر۵ متر و پوشش ضربی متعلق به قرن چهارم وجود دارد. در جنوب حرم نیز اتاق طویل مسدودی در جهت شرقی-غربی قرار دارد که احتمال دادهاند متعلق به دوره ساسانی باشد. این اتاق از مشرق به بنای مربع سنگی مذکور منتهی میگردد و معلوم میشود که در آغاز، راه ورود به بنای سنگی بودهاست. در شمال حرم، مسجد یا رواقی از دوره قاجاریه وجود دارد. صحن بزرگتر بقعه که حیاط بیرونی آن محسوب میشود در شمال همین مسجد قرار دارد. در شمال صحن اتاقی برای اقامت میهمانان متولی یا زوّار دیگر احداث شده‌است.

پایین پله‌های بقعه بی بی شهربانو و در سمت راست غاری به چشم میخورد که مدخل تنگ و باریکی دارد. داخل غار نیز برای نذر شمع روشن میکنند. در قسمتی از این هم غار پنجرهای مشبک قرار دارد که میگویند دختران جوان برای گشوده شدن بختشان بر روی آن دخیل می‌بندند.